Vom începe activitatea cu evenimentul din 5 martie 2022 – Edelweiss Day. Vrem să cinstim această zi cu o degustare de vin de la Crama Rasova, urmând vizionarea colecției d-lui Alexandru Bartoc, Floare de Colț, un record mondial. Biletele și informații despre program se găsesc pe booktes.com  

 5 Martie 2022, Ziua internațională a Florii de colț, simbolul dragostei și al purității.
 Floarea de colț, Floarea Reginei sau Edelweiss este o plantă perenă, de o frumusețe aparte, fiind cea mai rară din întreaga floră montană. Este protejată de lege din anul 1933 și are o simbolistică impresionantă. Exprimă dragoste, curaj, tinerețe, puritate. Este simbolul iubitorilor de munte și este reprezentată pe diverse obiecte, fiind o plantă foarte îndrăgită.
 Asociată frecvent cu împărații germani (Franz Josef, Wilhelm I, Ludwig II de Bavaria) floarea de colț și-a căpătat numele de floare a regilor și împăraților. Și în România fost inițial numită Floarea Reginei, în jurul anului 1900, denumire dată în cinstea Reginei Elisabeta care îndrăgise planta și pe care o socotea un simbol al Carpaților.
Denumirea de “edelweiss”, care în limba germană înseamnă “alb nobil”, a apărut prima dată într-un studiu din 5 martie 1785, realizat de naturalistul austriac Karl von Moll. Denumirea a început să fie folosită abia la mijlocul secolului al XIX-lea de către botaniștii germani, iar de atunci numele edelweiss a depășit limbile și granițele.
 Colecția Floare de Colț a fost începută de Franz Bartoc în 1928 și continuată de Alexandru și Cristian Bartoc. În anul 2017 a fost atestată ca fiind cea mai mare colecție de obiecte care au simbolul florii de colț. La data certificării de către Guiness World Records, colecția număra 2754 de obiecte. Astăzi a ajuns la aproape 5000 de obiecte care datează de la sfârșitul secolului al XIX- lea până în zilele noastre.

 Despre eveniment:
 Museum of Romanian Records ®, sub patronajul Fundației Culturale Remarkable Romanian Results, vă invită la Degustare de vin și vizitarea colecției record Floare de Colț.
Simbolul dragostei, floarea de colț, nu se poate sărbători decât cu vinul Dulce Nebunie de la Crama Rasova. Degustarea acestui vin dulce, parfumat, floral, lansat în avanpremieră cu eticheta specială Floare de colț, va avea loc în amfiteatrul Museum of Romanian Records și este însoțită de platou cu brânzeturi, nuci și struguri. Evenimentul se va încheia cu vizitarea colecției record Floare de Colț.