Radio România împlineşte anul acesta 95 de ani de existenţă. Prima emisiune difuzată pe 1 noiembrie 1928, ora 17:00, a avut în deschidere cuvântarea președintelui Consiliului de Administrație, Dragomir Hurmuzescu. Fizicianul, inginerul, profesorul Dragomir Hurmuzescu, o impresionantă personalitate a tehnicii româneşti, este considerat părintele radioului public în România. 

   Lista celor care şi-au adus contribuţia la existenţa acestei instituţii, este foarte mare, ca şi enumerarea personalităţilor a căror voce s-a auzit pe post, fiind nedrept să numim doar câţiva.

   Probabil nu există temă neabordată în cadrul emisiunilor radio care, au avut de-a lungul timpului rol informativ, educativ, de divertisment, de promovare. Radiodifuziunea Română poate fi numită pe scurt “Enciclopedia” României şi a fost cu siguranţă, parte din “sistemul nervos” al ţării.

   Anul acesta se împlinesc şi 90 de ani de la fabricarea primelor aparate de radio pe teritoriul României. Înfiinţarea Radioului public a mărit substanţial cererea de aparate radio. Ca urmare, în 1933, la Arad şi Oradea se deschid ateliere de montaj (AFA, respectiv Philips), devenite ulterior fabrici de aparate cu piese indigene şi importate.     

   Tot în contextul activităţii Philips în România, pentru că e ceas de sărbătoare, amintim că acum 60 de ani, compania olandeză a prezentat caseta audio cu bandă magnetică devenită în scurt timp cea mai vândută, cu multiple utilizări.

  De asemenea, Asociaţia ProRadioAntic a colecţionarilor de radio din România – păstrătoarea unor amintiri de neşters ale evoluţiei electronicii de larg consum – aniversează 15 ani de la înfiinţare.

   În acest context, în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2023, Muzeul Recordurilor Româneşti®, Fundaţia Recorduri Remarcabile Româneşti şi asociaţia ProRadioAntic, vă invită să celebrăm evenimentele menţionate.

  În cadrul evenimentului vor fi deschise două secţiuni: 

Secţiunea 1 – Expoziţia temporară ProRadioAntic – 10 colecţii de aparate fixe şi portabile. (30 de minute)

Secţiunea 2 – Expoziţia MRR a colecţiilor de: radiouri, aparate foto, gramofoane, fonografe, mașini de scris, de calcul, instrumente muzicale. (30 de minute)

Programul evenimentului este:

28.10.2023  >  12 00  – 14 00  Deschiderea expoziţiei (deschis doar pentru invitaţi)

                   >  14 00  – 15 00  Deschis publicului (gratuit, în limita a 30 de persoane – *Se va vizita doar expoziția temporară!)

                   >  15 00  – 16 00   Deschis publicului (gratuit, în limita a 30 de persoane – *Se va vizita doar expoziția temporară!)

29.10 – 5.11.2023  > Deschis publicului între 11 00  – 16 00 , cu intervale din oră în oră, în limita a 30 de persoane.  *Se vor vizita ambele secţiuni.

                                  Preț:  Adult (peste 18 ani) = 60 lei

                                           Copil (până în 18 ani) = 30 lei


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/romanianrec/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 308