Fundația Remarkable Romanian Results vă invită la evenimentul „Arta meșteșugului – Fiare de călcat, cioplit în lemn, orologerie”, trei colecții remarcabile. Detalii  disponibile la adresa https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor/fundatia-remarkable-romanian-results

Colecția de Fiare de călcat – vizitatorii pot afla istoria fierului de călcat și pot urmări evoluția umanității prin prisma unui obiect care astăzi este considerat banal. De-a lungul timpului însă, fierul de călcat a cunoscut mai multe etape de dezvoltare, îndeplinind și alte roluri în cadrul familiei, nu doar pe cel de simplă unealtă casnică. De exemplu, la un moment dat, fierul de călcat era oferit mirilor ca un cadou de nuntă sau era făcut de către bărbat pentru soția sa. Colecția expusă la Muzeul Recordurilor Româneşti® este cea mai mare din lume, având peste 35 000 de exponate.

Colecțiile Adrian Herescu – vizitatorii vor descoperi arta meșteșugului din comunitățile pastorale din Țara Lăpușului (cioplitul în lemn) și Țara Cantoanelor – Elveția (orologeria).  În colecții se regăsesc lucrări ale artistului popular Alexandru Perta Cuza din Târgul Lăpuș și lucrări de artă vizuală ale meșteșugului orologer.

Detalii eveniment:

Programul de vizitare de Noaptea Muzeelor: 15:00 – 21:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Biletele se pot achiziționa de la locație cu numerar sau card.

Costul unui bilet pentru vizitarea colecțiilor este de 20 lei / persoană.

Copiii pot vizita colecțiile la prețul redus de 10 lei / copil.

Vizitarea colecțiilor se va face în ordinea sosiri, în grupuri de maxim 20 de persoane, păstrând standardele de siguranță.

Partener al evenimentului: SC Art Group INT SRL®


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/romanianrec/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 308